




Якщо коротко, торцеві дошки витримують набагато більші навантаження при експлуатації, ніж звичайні, відповідно служать довше, істотно менше туплять ніж, а унікальний для кожного виробу візерунок нескінченно тішить око.
Що відбувається з поверхнею, коли з нею стикається ваш гострий ніж? Якщо у вас звичайна дошка з поздовжніми волокнами, при кожному різі ніж пошкоджує їх, і вони відразу ж починають відшаровуватися. У разі торцевого розташування волокон ніж не розрізає, а розсуває їх, практично не пошкоджуючи. Волокна групуються у звичний ряд, як тільки ніж залишає торцеву поверхню. Саме така особливість структури дерева дозволяє зберігати цілісність дошки з торця, при правильному догляді, дуже довгий час.
Якщо ви не полінувалися вникнути в попередній абзац, ви вже розумієте, що розсувати волокна і перерізати їх – це два абсолютно різні процеси. У тому числі, і по відношенню до ріжучої кромки ножа. Партнерство з торцевою дошкою дозволяє зберегти ножу тверезість розуму, ясність розуму і не тупити в найвідповідальнішому моменті. Не дарма, особливу популярність торцеві дошки здобули серед професійних кухарів, яким доводиться точити ножі кілька разів упродовж робочого дня. Використання торцевої обробної дошки дозволяє точити ножі приблизно вдвічі рідше.
Менше розрізів на волокнах – менше шансів для бактерій потрапити всередину та розбити своє наметове містечко. При цьому кількість не торцевих дощок та поділ їх для різних видів продуктів – це все ще не вирішення проблеми гігієни на кухні. У свою чергу, доглянута торцева поверхня має дивовижні антисептичні властивості, виявляє стійкість до порушення структури дошки загалом і такої красивої поверхні - зокрема.
Процес виробництва торцевої дошки супроводжується склейкою її елементів. Для цього ми використовуємо спеціалізований нешкідливий для їжі та водостійкий клей. Кінцевий продукт, як і основний вихідний матеріал – благородне дерево, повністю відповідає званню “екологічно чистого”.
Гарний настрій у процесі приготування їжі – важливий фактор позитивного результату. Торцева дошка тут не має конкурентів. Хитросплетіння візерунків натурального дерева зачаровує око. Вам захочеться не лише постійно готувати за допомогою такого витонченого інструменту, але й організувати на ньому гарну подачу страв. Ви відразу відчуєте потяг до нових рецептів та несподіваних експериментів. Торцева дошка займе центральне місце на вашій кухні та надихатиме на кулінарні шедеври.
У виробництві ми використовуємо виключно тверді породи дерева: дуб, горіх, ясен, клен тощо. Це дозволяє комбінувати їх в одному виробі без шкоди його стабільності та довговічності, забезпечуючи відмінні споживчі та естетичні якості.
Використовуйте скребок або лопатку для видалення рідин та залишків продуктів з дошки. Після використання протирайте дошку тканиною, змоченою у мильній воді. Потім промивайте та витирайте сухим рушником.
Не мийте обробну дошку в посудомийній машині, не ставте в мікрохвильову піч або духовку. Також не зберігайте дошку поблизу джерел випромінювання тепла: варильні поверхні, радіатори, тепло-вентилятори, UFO тощо.
Не залишайте дошку на тривалий час у вологому стані, мийці або у воді.
Не рідше 1 разу на два місяці обробляйте дошку олією CUBO, використовуючи серветку або м’яку тканину, щоб запобігти висиханню деревини, закрити пори та повернути дошці блиск. Обробляти мікстурою необхідно всі сторони дошки. В іншому випадку, обробну дошку може вигнути, бо необроблені поверхні і надалі будуть висихати і деформувати деревину.
1-2 рази на місяць рекомендуємо проводити дезінфекцію обробної дошки уксусом і сіллю та/або харчовою содою з лимоном.
Насипте на дошку сіль/харчову соду. Натріть поверхню половинкою лимона або полийте соком лимона. Через кілька хвилин протріть, промийте і висушіть.
Лимон, сіль та сода допоможуть видалити з дошки запахи цибулі, часнику, риби та інші різкі запахи.
Дотримання цих нехитрих правил гарантує вам багато років задоволення від роботи з комфортним натуральним екологічно чистим пристроєм.
Щоб дошка служила довго – її потрібно обробляти мінеральною олією. Ми, звичайно ж, рекомендуємо фірмову олію CUBO, але ви можете придбати будь-яку іншу що представлена на ринку. Ми не радимо використовувати для обробки дощок рослинні нерафіновані олії, бо згодом вони можуть гіркнути, будуть віддавати гіркоту продуктам, а також можуть видавати неприємний запах.
Обробка важлива для захисту дошки від утворення цвілі, запобігання вбирання вологи, потрапляння частинок продуктів у пори та проникнення бактерій.
Мінеральну олію слід налити на дошку, взяти м’яку тканину та круговими рухами втерти її по всій поверхні дошки, з усіх боків.
Наша порада – краще перелити, ніж не долити! Деревина вбере стільки олії, скільки потрібно. Надлишки просто витріть тканиною.
Для більш надійного захисту ми рекомендуємо використовувати мікстуру CUBO, яку перед нанесенням необхідно підігріти на водяній бані, тому що віск, що міститься в ній, має бути розтоплений. Суміш олії з воском при охолодженні заповнить як пори, а й дрібні тріщини. Це створить більш міцне та довговічне покриття.
Додатковими засобами гігієни та догляду за поверхнею обробної дошки можуть бути:
Насипте на дошку велику сіль або харчову соду. Залиште на кілька хвилин, потім протріть і промийте теплою водою.
Натріть поверхню дошки часточкою лимона або полийте соком лимона. Через кілька хвилин протріть, промийте і висушіть. Лимон, сіль та сода дозволяють видалити з обробної дошки запахи цибулі, часнику, риби та інші різкі запахи.
Оцтова кислота є добрим дезінфікуючим засобом, ефективним проти багатьох видів бактерій. Оцет особливо добрий для людей, які мають алергії на хімічні засоби очищення.
Для дезінфекції також може бути використаний 3%-ий перекис водню. Можна спочатку обробити дошку оцтом, а потім витерти залишки оцту тканиною, змоченою у перекисі водню.
Чітких правил, які б вказували, коли необхідно обробляти дошку мінеральною олією або міктурою з воском немає, але ми дамо кілька порад, якими користуємося самі.
Головним фактором, що впливає на дошку, є вологість довкілля. Тому в періоди її зміни (а це як мінімум 4 сезони року) дошку бажано змащувати олією.
Також ми рекомендуємо змащувати дошку, якщо:
вона стала помітно світлішою, ніж раніше;
на дошці місцями стали з’являтися світлі плями;
дошка на дотик стала «сухою» та шорсткою;
на бічних поверхнях дошки з’явилися мікротріщини, які невидимі, але відчуваються пальцем;
вода або рідина від продуктів не залишається на поверхні дошки (як і має бути), а вбирається усередину.
Дотримання цих нехитрих порад допоможе вам продовжити термін служби торцевої обробної дошки CUBO, зберігши її оригінальні властивості і характеристики.
Варто тільки попросити і ми завжди зможемо привести вашу дошку до початкового вигляду. До речі, таку послугу ми надамо безкоштовно нашим найулюбленішим клієнтам
Ми - молоді, в міру просунуті хендмейдери, дереволюби та доскофіли… бла-бла-cubo-бла-дошки-бла-бла… Це, на диво, виявився найскладніший за наповненням розділ нашого сайту. Ми його обов’язково донаповнимо. Чесно =)… (Ні)
Але не стопорити ж продажі через те, що ми поки що не придумали як би так у міру з гумором, але в той же час серйозно і в міру скромно розповісти про те, які ми круті, який офігенський у нас продукт і наскільки ми хочемо робити все добре для себе = для вас!
А поки що, це все, що вдалося “народити”…
З придбанням торцевої обробної дошки CUВO ви також отримуєте:
Частинку нашого тепла, іскру нашої думки та 0.02 кубометри дерева.
Ефектний, оригінальний і не дорогий подарунок собі чи близьким
Інструмент для Level-Up вашої кулінарної майстерності
iPhone або Mercedes у світі обробних дощок (кому що)
…банально? І чого ви тоді все ще читаєте ці “муки творчості”? Краще дзвоніть або замовляйте “не зволікаючи”, поки ще є у продажу те, що вам, ми впевнені, вже сподобалося, адже товар штучний і є всі шанси не встигнути!
А якщо ви дочитали і до цього абзацу, то респект вам безмежний і ловіть знижку 5% =) (просто скажіть I love CUBO по телефону або в коментарі до замовлення).
Щиро ваші, CUBOісти
Завантажити сертифікат у PDF форматіДля тактильного ознайомлення з нашими чудовими дошками ми можемо домовитись зустрітися у нас в офісі. Тільки попередньо дзвоніть! Дошки тут поки що не все і не завжди.