Top

Факти

Якщо коротко, торцеві дошки витримують набагато більші навантаження при експлуатації, ніж звичайні, відповідно служать довше, істотно менше туплять ніж, а унікальний для кожного виробу візерунок нескінченно тішить око.

Довговічність

Що відбувається з поверхнею, коли з нею стикається ваш гострий ніж? Якщо у вас звичайна дошка з поздовжніми волокнами, при кожному різі ніж пошкоджує їх, і вони відразу ж починають відшаровуватися. У разі торцевого розташування волокон ніж не розрізає, а розсуває їх, практично не пошкоджуючи. Волокна групуються у звичний ряд, як тільки ніж залишає торцеву поверхню. Саме така особливість структури дерева дозволяє зберігати цілісність дошки з торця, при правильному догляді, дуже довгий час.

Про ножі

Якщо ви не полінувалися вникнути в попередній абзац, ви вже розумієте, що розсувати волокна і перерізати їх – це два абсолютно різні процеси. У тому числі, і по відношенню до ріжучої кромки ножа. Партнерство з торцевою дошкою дозволяє зберегти ножу тверезість розуму, ясність розуму і не тупити в найвідповідальнішому моменті. Не дарма, особливу популярність торцеві дошки здобули серед професійних кухарів, яким доводиться точити ножі кілька разів упродовж робочого дня. Використання торцевої обробної дошки дозволяє точити ножі приблизно вдвічі рідше.

Гігієнічність

Менше розрізів на волокнах – менше шансів для бактерій потрапити всередину та розбити своє наметове містечко. При цьому кількість не торцевих дощок та поділ їх для різних видів продуктів – це все ще не вирішення проблеми гігієни на кухні. У свою чергу, доглянута торцева поверхня має дивовижні антисептичні властивості, виявляє стійкість до порушення структури дошки загалом і такої красивої поверхні - зокрема.

Екологічність

Процес виробництва торцевої дошки супроводжується склейкою її елементів. Для цього ми використовуємо спеціалізований нешкідливий для їжі та водостійкий клей. Кінцевий продукт, як і основний вихідний матеріал – благородне дерево, повністю відповідає званню “екологічно чистого”.

Естетика

Гарний настрій у процесі приготування їжі – важливий фактор позитивного результату. Торцева дошка тут не має конкурентів. Хитросплетіння візерунків натурального дерева зачаровує око. Вам захочеться не лише постійно готувати за допомогою такого витонченого інструменту, але й організувати на ньому гарну подачу страв. Ви відразу відчуєте потяг до нових рецептів та несподіваних експериментів. Торцева дошка займе центральне місце на вашій кухні та надихатиме на кулінарні шедеври.

Дерево

У виробництві ми використовуємо виключно тверді породи дерева: дуб, горіх, ясен, клен тощо. Це дозволяє комбінувати їх в одному виробі без шкоди його стабільності та довговічності, забезпечуючи відмінні споживчі та естетичні якості.

Ясен

Ясен

Світлі, характерні великі волокна. Фактура нової торцевої поверхні може відливати перламутром.
Дуб

Дуб

Темні, дрібні волокна перемішуються зі світлим перпендикулярним волокном. Дуб має досить великі пори. І незважаючи на це, дуб – найбільш довговічний при гарному догляді
Клен

Клен

Світла, майже однорідна фактура. Добре відшліфований клен візуально дуже однорідний. Згодом - темніє - стає жовто-коричневим
Горіх

Горіх

Темний шоколадний колір. Трохи м'якше ніж інші породи, дерево. Трохи капризно у догляді, зате який зовнішній вигляд!
Акація

Акація

Тверда стабільна порода. У натуральному кольорі вловлюються зелені та жовті відтінки. Як і ясен, має яскраво виражені волокна.

Догляд та сервіс

Основні правила догляду за торцевою обробною дошкою CUBO

Використовуйте скребок або лопатку для видалення рідин та залишків продуктів з дошки. Після використання протирайте дошку тканиною, змоченою у мильній воді. Потім промивайте та витирайте сухим рушником.

Не мийте обробну дошку в посудомийній машині, не ставте в мікрохвильову піч або духовку. Також не зберігайте дошку поблизу джерел випромінювання тепла: варильні поверхні, радіатори, тепло-вентилятори, UFO тощо.

Не залишайте дошку на тривалий час у вологому стані, мийці або у воді.

Не рідше 1 разу на два місяці обробляйте дошку олією CUBO, використовуючи серветку або м’яку тканину, щоб запобігти висиханню деревини, закрити пори та повернути дошці блиск. Обробляти мікстурою необхідно всі сторони дошки. В іншому випадку, обробну дошку може вигнути, бо необроблені поверхні і надалі будуть висихати і деформувати деревину.

1-2 рази на місяць рекомендуємо проводити дезінфекцію обробної дошки уксусом і сіллю та/або харчовою содою з лимоном.

Насипте на дошку сіль/харчову соду. Натріть поверхню половинкою лимона або полийте соком лимона. Через кілька хвилин протріть, промийте і висушіть.

Лимон, сіль та сода допоможуть видалити з дошки запахи цибулі, часнику, риби та інші різкі запахи.

Забороняємо:

  • Ставити на дошку гарячий посуд
  • Мити дошку великою кількістю гарячої води
  • Мити дошку в посудомийній машині
  • Зберігати дошки поблизу джерел тепла (радіатори опалення, кухонні плити)

Рекомендуємо:

  • Протирати дошку вологою ганчіркою для видалення залишків їжі
  • Сушити при кімнатній температурі, встановивши її в робоче положення на ніжки для забезпечення можливості циркуляції повітря під дошкою.
  • Один раз на два місяці (краще – частіше) натирати дошку мінеральною олією CUBO.

Дотримання цих нехитрих правил гарантує вам багато років задоволення від роботи з комфортним натуральним екологічно чистим пристроєм.

Дезінфекція

Щоб дошка служила довго – її потрібно обробляти мінеральною олією. Ми, звичайно ж, рекомендуємо фірмову олію CUBO, але ви можете придбати будь-яку іншу що представлена на ринку. Ми не радимо використовувати для обробки дощок рослинні нерафіновані олії, бо згодом вони можуть гіркнути, будуть віддавати гіркоту продуктам, а також можуть видавати неприємний запах.

Обробка важлива для захисту дошки від утворення цвілі, запобігання вбирання вологи, потрапляння частинок продуктів у пори та проникнення бактерій.

Мінеральну олію слід налити на дошку, взяти м’яку тканину та круговими рухами втерти її по всій поверхні дошки, з усіх боків.

Наша порада – краще перелити, ніж не долити! Деревина вбере стільки олії, скільки потрібно. Надлишки просто витріть тканиною.

Для більш надійного захисту ми рекомендуємо використовувати мікстуру CUBO, яку перед нанесенням необхідно підігріти на водяній бані, тому що віск, що міститься в ній, має бути розтоплений. Суміш олії з воском при охолодженні заповнить як пори, а й дрібні тріщини. Це створить більш міцне та довговічне покриття.

Додатковими засобами гігієни та догляду за поверхнею обробної дошки можуть бути:

Сіль та харчова сода

Насипте на дошку велику сіль або харчову соду. Залиште на кілька хвилин, потім протріть і промийте теплою водою.

Лимон

Натріть поверхню дошки часточкою лимона або полийте соком лимона. Через кілька хвилин протріть, промийте і висушіть. Лимон, сіль та сода дозволяють видалити з обробної дошки запахи цибулі, часнику, риби та інші різкі запахи.

Оцет

Оцтова кислота є добрим дезінфікуючим засобом, ефективним проти багатьох видів бактерій. Оцет особливо добрий для людей, які мають алергії на хімічні засоби очищення.

Перекис водню

Для дезінфекції також може бути використаний 3%-ий перекис водню. Можна спочатку обробити дошку оцтом, а потім витерти залишки оцту тканиною, змоченою у перекисі водню.

Обробка дошки

Чітких правил, які б вказували, коли необхідно обробляти дошку мінеральною олією або міктурою з воском немає, але ми дамо кілька порад, якими користуємося самі.

Головним фактором, що впливає на дошку, є вологість довкілля. Тому в періоди її зміни (а це як мінімум 4 сезони року) дошку бажано змащувати олією.

Також ми рекомендуємо змащувати дошку, якщо:

  • вона стала помітно світлішою, ніж раніше;

  • на дошці місцями стали з’являтися світлі плями;

  • дошка на дотик стала «сухою» та шорсткою;

  • на бічних поверхнях дошки з’явилися мікротріщини, які невидимі, але відчуваються пальцем;

  • вода або рідина від продуктів не залишається на поверхні дошки (як і має бути), а вбирається усередину.

Дотримання цих нехитрих порад допоможе вам продовжити термін служби торцевої обробної дошки CUBO, зберігши її оригінальні властивості і характеристики.

Сервіс

Варто тільки попросити і ми завжди зможемо привести вашу дошку до початкового вигляду. До речі, таку послугу ми надамо безкоштовно нашим найулюбленішим клієнтам

Про нас

Ми - молоді, в міру просунуті хендмейдери, дереволюби та доскофіли… бла-бла-cubo-бла-дошки-бла-бла… Це, на диво, виявився найскладніший за наповненням розділ нашого сайту. Ми його обов’язково донаповнимо. Чесно =)… (Ні)

Але не стопорити ж продажі через те, що ми поки що не придумали як би так у міру з гумором, але в той же час серйозно і в міру скромно розповісти про те, які ми круті, який офігенський у нас продукт і наскільки ми хочемо робити все добре для себе = для вас!

А поки що, це все, що вдалося “народити”…

З придбанням торцевої обробної дошки CUВO ви також отримуєте:

  • Частинку нашого тепла, іскру нашої думки та 0.02 кубометри дерева.

  • Ефектний, оригінальний і не дорогий подарунок собі чи близьким

  • Інструмент для Level-Up вашої кулінарної майстерності

  • iPhone або Mercedes у світі обробних дощок (кому що)

…банально? І чого ви тоді все ще читаєте ці “муки творчості”? Краще дзвоніть або замовляйте “не зволікаючи”, поки ще є у продажу те, що вам, ми впевнені, вже сподобалося, адже товар штучний і є всі шанси не встигнути!

А якщо ви дочитали і до цього абзацу, то респект вам безмежний і ловіть знижку 5% =) (просто скажіть I love CUBO по телефону або в коментарі до замовлення).

Щиро ваші, CUBOісти

Завантажити сертифікат у PDF форматі

Контакти

Наш офіс

Для тактильного ознайомлення з нашими чудовими дошками ми можемо домовитись зустрітися у нас в офісі. Тільки попередньо дзвоніть! Дошки тут поки що не все і не завжди.

Місце для зустрічі з клієнтами
вул. І. Франка, 20б м. Золоті Ворота
01034, ♥Київ
Телефон
098 150 05 10

Ми в соцмережах

Намагаючись бути в ногу з часом, ми наплодили різних облікових записів деінде... Якщо і вам не шкода свого часу - приєднуйтесь!

CUBO

Cало
Ukraine
Borsch
Oу є!